l-carnitine

l-carnitine
Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка л-карнитин, L-carnitine за отслабване и изчистване на мазнините

Борд меню

неделя, 1 ноември 2015 г.

Widgets

L-carnitine прием и дозировка

Дозировка и Прием на л-карнитин

Когато се приема правилно, L-карнитин може да даде тласък на вашата физика и резултати в залата. Нека да разгледаме какво твърди науката за Carnipure L-карнитин и как можете да получите най-доброто от него.Нека да обсъдим дневния прием на една от най-използваните фитнес добавки за отслабване. Препоръчителен е прием на л-карнитин, не повече от 50-60 дена, ефекта намалява след този период.Направете почивка от 25-30 дена и повторете отново!Естествено е дозата да зависи от Вашите цели, пол, възраст, лично тегло и здравословно състояние.

Препоръчителната дневна доза на Л-карнитин при спортуващи за отслабване

   Мъже 2000-3000мг.
  • l carnitine начин на приемане сутрин 30 минути преди закуска-1000 милиграма.
  • прием на л карнитин 30 минути преди тренировка-1000милиграма.
В зависимост от Вашето лично тегло и тренировъчни цели ,дозировката може да се завиши ,но не препоръчваме прием на л-карнитин в дози по-високи от 5000мг. дневно!

   Жени 1000-1500мг.
  • л карнитин прием сутрин 30 минути преди хранене-500мг.
  • l карнитин прием 30 мин преди тренировка-500мг.

Л-карнитин при спортуващи за възстановяване

Има достатъчно изследвания които подкрепят твърденията,че л карнитин подобрява възстановяването и болките в мускулите когато се приема след тренировка.Преди се използваше само преди тренировка или преди закуска на гладно за да се изгарят мазнините.Сега обаче проучвания показват че има хора които не усещат никаква полза на допълнителен прием на L-карнитин,това е така защото те не могат да повишат нивата на мускулния карнитин, защото добавката не е била взета в точното време.Всички сме свикнали да мислим за прием на л карнитин когато нивата на инсулин са ниски на гладно за да могат да се изгарят повече мазнини.По-нови изследвания показват, че нивата на инсулина трябва да са високи, за да може да влезе в мускулните клетки л карнитин, където изпълнява по-голямата част от работата си. И обратно, L-карнитин подобрява действия на инсулина в мускулните клетки, което помага да достави повече глюкоза и аминокиселини в мускулните клетки, както и L-карнитин. За това ако искате да подобрите възстановяването и насищането на мускулите с л карнитин,вземете 1 грам за максимална полза, заедно с най-малко 30-40 грама въглехидрати и 20-40 грама протеин, веднага след тренировка.Това е валидно и за не тренировъчните дни в които не правите кардио на гладно.


Препоръчителна дневна доза на Л-карнитин 

при не спортуващи


     ►За деца под 1 годишна възраст л карнитин дозировка- 10-15 милиграма
     ►за деца от 1 до 3 годишна възраст доза л карнитин - 30-50 милиграма
     ►за деца от 4 до 6 годишна възраст  l карнитин прием - 60-90 милиграма
     ►за деца 7 до 18 годишна възраст l carnitine начин на приемане- 100-300 милиграма
     ►при възрастни хора прием на л карнитин 300-500 милиграма

С повишаване умственото и физическото и емоционално напрежение,прием на л-карнитин трябва да се увеличи значително. При много заболявания, стрес, бременност, или кърмене,дозировката също се увеличава!

     ►Ако се борите с  наднормено тегло или за подобряване на имунитета l карнитин прием- 500-2000 милиграма
   ►При заболяване от СПИН, заболявания на сърдечно-съдовата система, черния дроб и бъбреците, остри инфекции l carnitine начин на приемане - 500-1000 милиграма
     ►За работниците с тежък физически труд прием на л карнитин - 500-2000 милиграма

Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар